Новини

Глобальна експертна зустріч з питань сексуальної роботи (ВІДЕО)

5-7 вересня 2017 року Україна, яка є країною що прийняла цілі ЮНЕЙДС щодо прискорення дій у подоланні СНІДу, перша в регіоні Східної Європи та Центральної Азії прийняла Глобальну експертну зустріч з питань сексуальної роботи, щоб розробити рамкові принципи та механізми для оцінювання ефективності програм що стосуються ВІЛ та ІПСШ із залученням представників самої спільноти, спираючись на Інструмент впровадження, відомий як SWIT.

news header

Зустріч Глобальних експертів свідчила про активне та значне залучення працівників секс-бізнесу жінок, чоловіків та транссексуалів, у тому числі працівників секс-бізнесу, які живуть з ВІЛ, з Кенії, Сенегалу, Індонезії, М'янми, Франції, Македонії, України, Шотландії та Канади. Консультацію очолила Глобальна мережа проектів у сфері секс-роботи NSWP - і залучала представників від ЮНЕЙДС, ПРООН, ВООЗ, ЮНФПА та проекту Linkages ("Зв'язки").

Розробка системи оцінювання є важливим кроком у зв'язку з започатком SWIT у 2014 році та буде сприяти посиленню національних заходів протидії ВІЛ серед працівників секс-бізнесу.

Секс-працівники є однією з ключових груп населення в Україні, що налічує за оцінками експертів 80 000 жінок-секс-працівниць з 7% поширеності ВІЛ в цій групі.

Всеукраїнська благодійна організація Legalife-Ukraine є членом NSWP та провідною національною неурядовою організацією з 8 регіональними відділеннями, що працюють у сфері розбудови спроможностей сексуальних працівників фіксувати та повідомляти про факти порушення прав людини.

Феліста Абдалла, NSWP Координатор Африка

Боше Божинов, Президент STAR-STAR, NSWP, Македонія

Кей Ті Уін, Регіональний координатор APNSW

Наталія Ісаєва, ВБО "Легалайф-Україна"

Рут Морган Томас, GNSWP, Велика Британія