Важливі події

Зустріч високого рівня Генеральної асамблеї ООН щодо подолання епідемії СНІДу

6
Понеділок
Червень

Прискорення дій у великих містах: припинення епідемії СНІДу (тематична зустріч)

Більше ніж 30 великих міст, які відіграють провідну роль у відповіді на СНІД, зустрілися для обговорення стратегій та інновацій, що використовуються ними для покращення стану здоров’я містян та розвитку інфраструктури.

7
Вівторок
Червень

Прес конференція нового Міжнародного посла доброї волі ЮНЕЙДС

Прискорення дій у великих містах: поєднання інновацій та фінансування для подолання епідемії СНІДу (тематична зустріч)

Метою зустрічі є обговорення проблем великих міст у відповіді на СНІД і фокусом на нових технологіях та інноваціях у галузях інформаційних технологій, мобільних та інформаційних додатків, досягнення науки, фармацевтики та діагностики, разом із фінансовими інноваціями.

Інноваційна платформа (тематична зустріч)

Захід об’єднав на одній платформі різноманітні інновації, які можуть бути використані у сферах охорони здоров’я та ВІЛ. Це стане можливістю обговорити нові підходи та можливості співпраці для подолання епідемії СНІДу.

ВІЛ та безпека: минуле, теперішнє і майбутнє (тематична зустріч)

Захід зосереджено на досягненні цілей прискорення у подоланні СНІДу, у тому числі профілактиці гендерного насилля під час гуманітарних надзвичайних ситуацій та військових конфліктів.

Подолання СНІДу як глобальної загрози здоров’ю: науковий підхід чи наукова фантастика? (тематична зустріч)

Захід дає можливість презентувати передові досягнення науки у контексті інших дослідницьких точок зору, що можуть допомогти подолати епідемію СНІДу та довести доцільність довготривалого інвестування глобальних наукових досліджень.

Парламентарі за подолання епідемії СНІДу до 2030 року (тематична зустріч)

Ця тематична зустріч дасть законодавцям чітке розуміння основних напрямів для практичних дій, які будуть передбачені в основному документі цьогорічної Зустрічі високого рівня.

Попередня зустріч молоді (тематична зустріч)

Під час цього заходу молодь отримає необхідну інформацію для активної участі у Зустрічі високого рівня, разом із визначенням можливостей для залучення до дискусії та адвокації.

Припинення нових випадків інфікування: чверть на профілактику (тематична зустріч)

Незважаючи на досягнутий прогрес, щорічно діагностують понад 2 мільйони нових випадків ВІЛ-інфекції. Кожен має право на профілактику ВІЛ. Виконання цього права починається із забезпечення людей, що знаходяться у зоні ризику, доступом до ефективних і безперешкодних послуг профілактики ВІЛ

Дії щодо подолання надзвичайної бідності та соціальної нерівності у подоланні епідемії СНІДу у містах (тематична зустріч)

Тематична зустріч сфокусована навколо ролі та потенціалу між секторальних програм та правових заходів, що підтримають ініціативу Прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах.

Унеможливлення передачі ВІЛ від матері до дитини та подолання сифілісу: святкування успіху країни (тематична зустріч)

У 2015 році Кубу було визнано країною, в якій зупинили випадки передачі ВІЛ від матері до дитини та сифілісу. Світовий Валідаційний Комітет нещодавно зібрався для обговорення ситуації в країнах, де також досягнений значний прогрес. На цій сесії буде представлено результати обговорень та відзначено успіх Куби у досягненні такого важливого показника.

Фінансування вразливості (тематична зустріч)

Під час заходу планується дослідити соціальні та економічні ризики найбільш уразливих груп населення з метою визначення нових домовленостей та інновацій для задоволення їх потреб.

Міжконфесійні служби (тематична зустріч)

Екуменічний Альянс адвокації міжконфесійних послуг Світової ради церков – це можливість зібратися у молитві у пам’ять тих, хто помер від захворювань, спричинених СНІДом; подумати про роль релігійних організацій та духовних лідерів у підтримці та реалізації Політичної Декларації щодо подолання епідемії СНІДу.

Відкриття MTV Shuga Series 5 (тематична зустріч)

MTV Shuga, продюсером якого є MTV Staying Alive Foundation, є трансмедійною кампанією із кардинальної зміни поведінки. На заході будуть представлені результати дослідження Світового Банку, які показують позитивний вплив MTV Shuga щодо поширення та обміну інформацією та зміну поведінки молоді.

8
Середа
Червень

Відкриття Зустрічі високого рівня зі СНІДу. Пленарне засідання Генеральної Асамблеї ООН: Шлях до подолання епідемії СНІДу

Моґенс Ликкентофт, Президент Генеральної Асамблеї

Пан Гі Мун, Генеральний Секретар ООН

Мішель Сідібе, Виконавчий Директор ЮНЕЙДС

Лойс Матуру, номінований Робочою Групою Партнерів Громадянського суспільства Зустрічі високого рівня

Ндаба Мандела, онук Нельсона Мандели, активіст та видатна особистість у сфері відповіді на епідемію

Виступ в.о. міністра охорони здоров'я України Віктора Шафранського

Пленарне засідання Генеральної Асамблеї ООН: СНІД в рамках Цілей сталого розвитку: об‘єднання зусиль у боротьбі з епідемією задля соціальної трансформації та сталого розвитку

Під час панельного засідання відбудеться обговорення щодо оптимального поєднання діяльності та висновків, зроблених у процесі відповіді на СНІД, що допоможуть прискорити прогрес у досягненні Цілей сталого розвитку

Пленарне засідання Генеральної Асамблеї ООН: Фінансування та підтримка подолання СНІДу: вікно можливостей

Це панельне засідання буде досліджувати питання здійснення перспективного цільового фінансування у країнах з високим-та низьким рівнем поширення епідемії на засадах спільної відповідальності та глобальної солідарності.

Припинення смертності від туберкульозу серед людей, які живуть з ВІЛ: Час діяти (Тематичне засідання)

Цей захід висвітлює актуальні досягнення Глобального плану із унеможливлення нових випадків ВІЛ-інфекції у дітей до 2015 року та збереження життя і здоров‘я їх матерів, а також пріоритетні дії з метою прискорення цієї важливої відповіді.

Забезпечення сталої відповіді на епідемію у країнах із середнім рівнем доходів, розбудова партнерства задля відповідальних змін (Тематичне засідання)

Це тематичне засідання стане основною можливістю обговорити виклики, здобуті уроки, а також можливостей у процесі сталих змін у КСРД з метою забезпечення ефективної відповіді на епідемію та не залишаючи нікого осторонь.

Досвід АСЕАН щодо міст/ районів на шляху до цілей «Нуль» (Тематичне засідання)

Тематичне засідання присвячене Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) стане платформою з обговорення прогресу та поширення ефективних моделей.

Тематичне засідання присвячене Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) стане платформою з обговорення прогресу та поширення ефективних моделей.

Головну увагу на цьому заході буде присвячено важливості громади у ширшому і цілісному контексті відповіді на епідемію, а також новим ідеям, засобам і підходам до стратегічного вирішення питання тягаря ВІЛ-інфекції та супутніх хвороб, з якими стикаються маргіналізоване населення та ключові групи, включаючи жінок та дівчат.

Долаючи обмеження: інтегровані послуги для дівчат-підлітків та молодих жінок (Тематичне засідання)

На засіданні будуть продемонстровані приклади інноваційних політик та програм, орієнтованих на підлітків, а також визначатимуться зобов‘язання та дії з мобілізації партнерів і ресурсів на місцевому, національному та міжнародному рівнях задля спрямованої на підлітків відповіді на епідемію, особливо серед дівчат-підлітків.

9
Четвер
Червень

Пленарне засідання Генеральної Асамблеї ООН: Випереджаючи ймовірну кризу у лікуванні: програма дій задля досягнення цілей 90–90–90

Засідання буде присвячене досягненню цілей 90–90–90 та забезпечення доступу до якісних та доступних ліків і товарів медичного призначення, включно із використанням гнучких положень TRIPS.

Не залишити нікого поза увагою: покінчити зі стигмою та дискримінацією через соціальну справедливість та інклюзивне суспільство (тематична зустріч)

Зустріч спирається на можливості, які надає Програма сталого розвитку до 2030 року для реалізації бачення та прийняття зобов’язань у просуванні принципів рівності та інклюзивності та досягнення цілей по відношенню до здоров’я людей, які живуть з ВІЛ, постраждали від ВІЛ, а також тих, хто має високий ризик ВІЛ-інфікування.

Нові шляхи залучення молоді для досягнення цілей ЮНЕЙДС щодо прискорення у подоланні епідемії СНІДу через розважально-освітні програми (тематична зустріч)

Під час зустрічі учасники дізнаються про вплив масових медійних програм, обговорять роль засобів масової інформації у досягнені цілей ЮНЕЙДС щодо прискорення у подоланні епідемії СНІДу та дізнаються від Директора з питань відповідального бізнесу з Globo про наміри щодо створення популярних серіалів.

Під час зустрічі учасники дізнаються про вплив масових медійних програм, обговорять роль засобів масової інформації у досягнені цілей ЮНЕЙДС щодо прискорення у подоланні епідемії СНІДу та дізнаються від Директора з питань відповідального бізнесу з Globo про наміри щодо створення популярних серіалів.

Люди, які вживають ін’єкційні наркотики та трансґендерні люди мають високий ризик інфікування ВІЛ та гепатитами. У залежності від наявності або відсутності послуг зниження шкоди різні країни у різному ступені потерпають від тягаря цієї глобальної проблеми.

Люди, які вживають ін’єкційні наркотики та трансґендерні люди мають високий ризик інфікування ВІЛ та гепатитами. У залежності від наявності або відсутності послуг зниження шкоди різні країни у різному ступені потерпають від тягаря цієї глобальної проблеми.

Люди, які вживають ін’єкційні наркотики та трансґендерні люди мають високий ризик інфікування ВІЛ та гепатитами. У залежності від наявності або відсутності послуг зниження шкоди різні країни у різному ступені потерпають від тягаря цієї глобальної проблеми.

Забезпечення сталості відповіді на СНІД через зв’язки з програмами сексуального та репродуктивного здоров’я та захисту прав (тематична зустріч)

Метою зустрічі є досягнення розуміння зв’язків та переваг інтеграції послуг з ВІЛ з послугами у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я та захисту прав та продемонструвати успіхи національних урядів в цьому питання для адвокації та поширення кращих практик.

Добровільний патентний пул (тематична зустріч)

Протягом останніх п’яти років Медичний патентний пул робив значний внесок у розширення програм лікування через розширення доступу до антиретровірусних препаратів для багатьох країн, що розвиваються. Під час зустрічі буде представлений огляд досягнень та викликів у тому, щоб країни могли впроваджувати нові протоколи лікування та забезпечувати його доступність.

“Лікування для Всіх": Що потрібно щоб перейти від політики до дій? (тематична зустріч)

У 2015 році ВООЗ оприлюднила нові рекомендації щодо антиретровірусного лікування та профілактики ВІЛ-інфекції. Зустріч присвячена обговоренню шляхів впровадження рекомендацій в найкоротші терміни для забезпечення лікуванням всіх людей, які живуть з ВІЛ та дізнатись досвід країн, які вже працюють у цьому напрямку.

Цілі 90-90-90 та людські ресурси у сфері охорони здоров’я, які мають їх забезпечити (тематична зустріч)

Зустріч покликана забезпечити глобальний поштовх для досягнення цілей 90-90-90 та обговоренню необхідних кроків на цьому шляху. Дискусія спирається на результати зустрічі на рівні міністрів, яка відбулась в Аддис Абебі.

Зустріч покликана забезпечити глобальний поштовх для досягнення цілей 90-90-90 та обговоренню необхідних кроків на цьому шляху. Дискусія спирається на результати зустрічі на рівні міністрів, яка відбулась в Аддис Абебі.

Захід присвячений оптимальним та ефективним заходам на протидію епідемії, міжсекторальному партнерству та інноваційним підходам у залучені місцевих ресурсів.

Молодіжна муніципальна зустріч (тематична зустріч)

Зустріч присвячено ролі молоді у прискоренні дій для подолання СНІДу.

Розширення масштабів місцевого фармацевтичного виробництва для того, щоб покінчити зі СНІДом до 2030 року (тематична зустріч)

На зустрічі обговорюються нові можливості подолання викликів та прискорення прогресу Африки у місцевому фармацевтичному виробництві доступних і якісних антиретровірусних препаратів та інших товарів медичного призначення.

Обговорення глобальних надзвичайних ситуацій у сфері здоров'я: уроки від СНІДу до Ебола, Зика та інших викликів (тематичний захід)

Захід орієнтований на досвід набутий під час нещодавніх спалахів лихоманки Ебола та Зика і те, яким чином він може бути використаний задля зміцнення систем охорони здоров'я, відповідей на рівні громад, а також у довгостроковій перспективі стійких інвестицій у сфери послуг і досліджень.

10
П'ятниця
Червень

Пленарне засідання Генеральної Асамблеї ООН: Діти, дівчатка-підлітки та молоді жінки: попередження нових випадків ВІЛ-інфекції

Пленарне засідання присвячене потребам дітей, дівчаток-підлітків і молодих жінок у припиненні епідемії СНІДу.

Чого хочуть жінки (тематичний захід)

Метою заходу є формулювання бачення та пріоритетів жінок і дівчат у подоланні СНІДу а також підтримка та розбудова можливостей жіночого громадянського суспільства.

Наука у вирішенні проблем наркотиків і ВІЛ: сучасний стан (тематична зустріч)

Провідні вчені представлять останні наукові розробки в області профілактики ВІЛ, лікування та догляду для людей, які вживають наркотики.

Розширення доступу до лікування у досягненні цілі сталого розвитку SDG 3 (тематична зустріч)

Під час зустрічі розглядається досвід розширення доступу до лікування ВІЛ-інфекції, який може бути застосований для поліпшення здоров'я і благополуччя всіх людей, як це передбачено Ціллю сталого розвитку SDG 3.

Круглий стіл на тему епідемії ВІЛ-інфекції та туберкульозу в Східній Європі та Центральній Азії

Відкрита дискусія щодо прискорення заходів з протидії СНІДу та туберкульозу в Східній Європі та Центральній Азії під головуванням Мішеля Казачкіна, Спеціального посланця Генерального секретаря ООН з ВІЛ/СНІДу.

Leave a comment

back to top